Waarom Pius?

Het gaat om jou!

Hier staan wij om bekend:

Pius Xpedition

PiusXpedition is er voor álle leerlingen en voor álle leerjaren. Met PiusXpedition kun je jouw talenten en interesses ontwikkelen door verschillende talentstromen te volgen.

Voor iedereen zit er wat bij, dus ook voor jou!

Meer info
Tweetalig Onderwijs (TTO) op havo- en vwo-niveau - locatie Aalderinkshoek

Goede kennis van het Engels wordt steeds belangrijker. In het hbo en op de universiteit worden in het Engels gegeven en veel studieboeken zijn in het Engels. Ook in het bedrijfsleven is goed Engels vaak een vereiste. Op het Pius X College, locatie Aalderinkshoek, kun je daarom Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen op havo- en vwo-niveau. 

Bekijk video
Pius Soccer College - locatie Aalderinkshoek

Ben jij helemaal gek van voetbal? Geef je dan op voor het Pius Soccer College (PSC). Het PSC is speciaal voor jongens en meiden uit klas 1 en 2 op locatie Aalderinkshoek met een passie voor voetbalAls deelnemer aan het PSC heb je iedere maandag het 7e lesuur en vrijdag het 5e en 6e uur voetbaltraining. De trainingen worden onder lestijd gegeven door een KNVB gediplomeerde trainer en je traint op de velden van Oranje Nassau.  Je niveau speelt geen rol, je passie en inzet wel!

Bekijk video
Uitdagend gymnasium - locaties Aalderinkshoek en Rijssen

Mag het een tikkeltje moeilijker? Dan is ons gymnasium iets voor jou. Het gymnasium biedt een opleiding van het hoogste niveau, waardoor jouw denkvermogen en culturele bagage worden vergroot. Het is de klassieke opleiding bij uitstek met vele cultuuraspecten, voor de bollebozen heel goed te combineren met TTO.

Bekijk video
Voor creatievelingen: de kunststroom - locatie Rijssen

Ben jij muzikaal of houd je van acteren? Dan kun je dit talent goed gebruiken op de locatie Rijssen. In de kunststroom volg je vanaf klas 1 de vakken muziek en drama én kun je meezingen, spelen of dansen in de kerstmusical.

Lees meer
Mavo - locaties Aalderinkshoek en Rijssen

Op het Pius X College kun jij de volledige mavo-route van leerjaar 1 t/m 4 volgen. Met jouw mavo-diploma kun je verder studeren op het mbo, maar uiteraard is het ook mogelijk om daarna verder te gaan voor je havo-diploma.

Lees meer

Jij en jouw toekomst

Op het Pius draait het om jouw toekomst! Daar mag je bij ons al vroeg over nadenken.

Weet je al wat je wilt worden? Tof. Dan zit je hier op je plek. Maar misschien weet je het nog niet. Ook dan helpen we je. Keuze genoeg. Als je maar wilt ontdekken waar je goed in bent. Dat vinden wij het belangrijkste. 

Wil je meer uitdaging? Geen probleem. Je kunt bij ons tweetalig onderwijs (TTO) volgen. Dan krijg je les in het Nederlands en Engels. Zo heb je al een mooie voorsprong als je gaat studeren.  

_DSC9760

Goede leerlingondersteuning

De overgang van basis- naar middelbare school is voor veel leerlingen best een beetje spannend. Dat begrijpen we maar al te goed en daarom zorgen we ervoor dat je je snel thuis voelt op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen. Bovendien vinden we goede begeleiding essentieel, niet alleen tijdens de eerste weken, maar gedurende je hele middelbare schoolloopbaan.

Op het gebied van begeleiding en ondersteuning hebben we diverse specialisten in huis zoals mentoren, teamleiders,  schooldecanaat,  afdelingsbegeleiding, zorgteam (met o.a. een schoolmaatschappelijk werker een een vertrouwenspersoon), externe begeleiding. Zij staan altijd voor je klaar als problemen - groot of klein - zich voordoen.

_DSC9705

Tal van extra's op het Pius X College

Op het Pius X College valt veel te beleven. Denk maar aan toneelvoorstellingen, schoolreizen, disco's, klassenavonden en sporttoernooien. Bovendien zit het jaar vol met leuke en uitdagende activiteiten voor ieder talent, of je nou sportief, creatief, muzikaal of technisch bezig wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan: debatwedstrijden, musicals, totaaltheater, Voice of Pius en de Olympic Moves.

_DSC9951